domingo, 6 de julio de 2008

La fiscalia no veu delicte en el cas de l'imam denunciat per induir les nenes a deixar el col·legi

• La policia judicial es pronunciarà quan interrogui les parts implicades
EFE LLEIDA

La Fiscalia de Menors de Lleida ha assenyalat que en principi no s'han detectat indicis de delicte en l'actuació de l'imam de la mesquita de Tàrrega (Urgell), acusat d'animar les nenes musulmanes a deixar el col·legi abans dels 16 anys per casar-se.
Segons ha explicat el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, la investigació va començar a partir d'una denúncia que assegurava que l'imam de Tàrrega, Saïb Safí, aprofitava les classes per a adults que ofereix la comunitat islàmica per convèncer també els pares de les menors perquè abandonessin els seus estudis per contraure matrimoni.
Boné ha assenyalat, en aquest sentit, que no ha començat una investigació delictiva, sinó una investigació preprocessal encaminada a determinar si existeix una situació de desprotecció de menors.
"Per ara no hi ha aparences de delicte, però hem iniciat una investigació en la qual la policia judicial parlarà amb els pares implicats, amb l'imam denunciat i amb l'Ajuntament de Tàrrega", ha assegurat Boné, que ha dit que també contactaran amb la Generalitat.

L'imam declararà

El fiscal en cap ha confirmat que en aquests moments Saïb Safí es troba fora d'Espanya, però que s'espera que torni en breu a fi de prendre-li declaració per verificar si la denúncia és certa i si està cometent algun tipus de delicte.
Per la seva banda, l'alcalde de Tàrrega, Joan Amézaga, ha assenyalat que al consistori no li ha arribat cap denúncia "ni oficial ni extraoficial" contra l'imam. Amézaga ha desmentit que vulgui controlar les classes d'àrab que s'imparteixen entre la comunitat musulmana de la localitat, com assenyalen algunes informacions.
El regidor ha concretat que fa un mes representants del consistori i de l'associació musulmana Almonatadila de l'Urgell van mantenir una reunió de presentació de la nova junta de l'entitat en què l'Ajuntament es va oferir a organitzar un curs de llengua i cultura àrab.

No hay comentarios: