lunes, 10 de noviembre de 2008

Les entitats islàmiques reivindiquen l’ensenyament de la seva religió en un congrés a Granollers


Un dels debats del congrés celebrat a Granollers (G. Escrigas)

El cinquè congrés de la Unió de Comunitats Islàmiques a Catalunya, que s’ha fet aquest cap de setmana a l’Hotel Granollers, ha posat l’èmfasi en la necessitat que es compleixi l’acord de l’any 1992 entre el govern espanyol i la Comissió Islàmica que garanteix el dret a l’ensenyament de la religió islàmica en peu d’igualtat a altres religions com la catòlica. Ho va recordar aquest diumenge el president de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya, Riay Tatary, que va participar en les sessions del congrés.

La trobada, que va reunir uns 200 delegats d’unes 60 entitats de tot Catalunya, es va fer sota el lema “El paper de la família en la societat” i va abordar, entre altres qüestions, el dret de les famílies que els seus fills rebin formació de cultura i religió islàmica. Els musulmans reunits a Granollers no només van parlar, però, de drets, sinó també de deures.

La necessitat de trobar llocs adequats per al culte va ser present també en el congrés. “Això depèn més dels municipis, però sembla que haurem d’esperar que els immigrants tinguin dret a vot perquè els alcaldes ens tinguin més en compte”, va dir Tatary. “La mesquita és, sobretot, un lloc d’oració i pau que ajuda la gent a obrir-se als altres”. El secretari d’Achura va dir sobre això que els musulmans de la ciutat encara no han trobat un lloc adequat. “Busquem una nau propera al nucli urbà, però la situació de crisi actual no ajuda”. La Unió de Comunitats Islàmiques a Catalunya representa un centenar d’entitats, mitja dotzena a la comarca.

No hay comentarios: